RECHTSPRAAK

Moordverdachte geen lid van schietclub, wel vergunning 18-08-2015
Mr. Richard Korver staat de nabestaanden van de overleden Raja Draaisma bij. Naar nu blijkt had de verdachte volgens berichten in de pers nog wel een vuurwapen in bezit en een vergunning hiervoor, terwijl hij geen lid meer was van een schietverenigin... lees verder »
Familie Iris van den Hooff: “Het Hof is onze laatste hoop” 11-08-2015
De familie van Iris van den Hooff laat via haar raadsman mr. Richard Korver weten dat het Hof woensdagmiddag hen zal horen ter zake het door hen ingestelde beklag ex artikel 12 Sv. Iris van den Hooff werd op 6 juli 2014 levenloos gevonden hangend aan... lees verder »
Nabestaanden Michel Henriquez nemen advocaat Richard Korver in de arm 06-08-2015
De familie van de op 27 juni 2015 in Den Haag door politiegeweld om het leven gekomen Michel Henriquez heeft advocaat Richard Korver gevraagd hun belangen verder te behartigen. Het betreft zowel de familie die in Nederland woonachtig is, als de famil... lees verder »
Uitzending EenVandaag in stalking zaak 05-08-2015
mr. Lousberg staat twee slachtoffers van stalking bij in een zaak waar EenVandaag aandacht aan heeft besteed. U kunt de uitzending nakijken via onderstaande link. lees verder »
Hof: geen nader onderzoek nodig in zaak Claudia Oskam 04-08-2015
Het Hof geeft aan dat er geen nader onderzoek nodig is in de zaak van Claudia Oskam. mr. Korver staat de verdachte in deze zaak bij. U kunt het volledige artikel lezen via onderstaande link. lees verder »
Cliënten in de zaak tegen BAA door de Rechtbank toch aangemerkt als benadeelde partij 06-07-2015
Mr. Richard Korver werd door diverse personen benaderd die stelden benadeeld te zijn door Budget Advies Almere. Dit bedrijf stelde zelf dat zij alleen budgetbeheer, budgetadvies en budgetbegeleiding verzorgde, doch de cliënten van mr. Korver gaven a... lees verder »
Richard Korver geeft commentaar op de uitspraak: Kun je het leed van misbruik binnen een sekte laten vergoeden? 21-04-2015
Kun je schadevergoeding krijgen voor seksueel misbruik, abortussen, gederfd inkomen en therapie na jarenlang verblijf in een leefgemeenschap? De Zaak. Een vrouw eist van een stichting en een bewoner van een leefgemeenschap hoge bedragen omdat zij va... lees verder »
Richard Korver te gast bij radioprogramma Opiniemakers 25-03-2015
Nausicaa Marbe bespreekt met ons de kwesties van de week en doet dat met een aantal spraakmakende gasten: strafrechtadvocaat Richard Korver, PvdA-raadslid Sofyan Mbarki en VVD-kamerlid Barbara Visser. We hebben het over de nasleep van de Provinciale ... lees verder »
Moordproces onzeker na beroerte verdachte: advocaat Korver verzoekt schorsing van vervolging 25-03-2015
Moordproces onzeker na beroerte verdachte HAARLEM -  De rechtbank in Haarlem schakelt een gespecialiseerde arts in om te kunnen bepalen of de rechtszaak tegen een moordverdachte uit Voorschoten moet worden stilgelegd. De man stak vorig ... lees verder »
Ouders Michelle Mooij klagen staat aan 25-03-2015
ALKMAAR De nabestaanden van Michelle Mooij klagen de staat aan. Zij eisen een schadevergoeding en willen een nieuw onderzoek naar de dood van hun dochter door het Cold Case politieteam. Onlangs werd de toenmalige vriend van Michelle - vijf jaar na da... lees verder »
Mr. Van Essen in de Bonjo over Opstelten en Teeven 12-03-2015
In de laatste editie van De Bonjo schrijft mr. Van Essen over de politieke val van minister Opstelten en staatssecretaris Teeven.  lees verder »
Mr. Van Essen in Vandaag de Dag over de afperser van familie De Mol 03-03-2015
In Vandaag de Dag (vanaf 09.26) spreekt mr. Van Essen over  de zaak van de 73-jarige afperser van John en Linda de Mol die vandaag voor de rechter zal verschijnen. De man is nog nooit eerder met justitie in aanraking geweest en voor het motief v... lees verder »
OM eist drie jaar in zaak Michelle Mooij 13-02-2015
  Het Openbaar Ministerie eist drie jaar cel tegen Ian A. wegens verkrachting, mishandeling en dreiging met brandstichting in de zaak Michelle Mooij.  De Officier van Justitie zegt iedere betrokkenheid van de verdachte bij de dood van de ou... lees verder »
Arbeidsovereenkomst bij dienstverband au pair 13-02-2015
In de zaak die een Bulgaarse au pair aanspande tegen het gezin waar zij verbleef heeft de Kantonrechter inmiddels een belangrijke tussenbeslissing afgegeven. In die tussenbeslissing bepaalt de Kantonrechter dat er naar zijn inzicht wel degelijk sprak... lees verder »
Spreekrechtverklaringen in de zaak van Michelle Mooij 11-02-2015
Hieronder treft u, op verzoek van de familie Mooij, de spreekrechtverklaringen aan die de nabestaanden van Michelle Mooij (ouders en broer) vandaag ter zitting van de Rechtbank Noord-Holland hebben uitgesproken. lees verder »
Slachtoffer klaagt met succes over slechte bejegening Openbaar Ministerie Amsterdam 06-02-2015
Een slachtoffer van een ernstig verkeersongeval kwam er maar niet achter wat er met de verdachte in deze zaak was gebeurd. Het slachtoffer reed op een fiets en is van haar sokken gereden door een automobilist die met tachtig kilometer per uur door ro... lees verder »
Mr. Van Essen in De Bonjo over Witwassen 05-02-2015
In de laatste editie van De Bonjo schrijft mr. Van Essen ontwikkelingen rond het delict witwassen die momenteel in volle gang zijn. lees verder »
Richard Korver bij RTL Nieuws over het doen van onderzoek bij zelfmoord 21-01-2015
Er moet altijd een grondig onderzoek komen, als iemand een niet-natuurlijke dood sterft. Dat zeggen advocaten en forensisch onderzoekers, naar aanleiding van de dood van twee jonge vrouwen. Snel werd gedacht dat ze zelfmoord gepleegd hadden, maar lat... lees verder »
Mr. Van Essen in Vandaag de Dag over ‘neparts’ in Huissen en Syriëgangers 14-01-2015
Mr. Van Essen in Vandaag de Dag over ‘neparts’ in Huissen en Syriëgangers In Vandaag de Dag (vanaf 06:30 en 01:05)spreekt mr. Van Essen onder meer over een ‘neparts’ uit Gelderland die ervan verdacht wordt medische handel... lees verder »
OM niet-ontvankelijk 07-01-2015
In een fraudezaak over een feit uit 2001 werd de verdachte gedagvaard om niet eerder dan in 2014 hiervoor te verschijnen bij de Rechtbank. Mr. Mireille Lousberg stond de verdachte bij en pleitte voor niet-ontvankelijkheid van het Openbaar Ministerie ... lees verder »
Toewijzing immateriële schade in strafzaak 07-01-2015
Op 21 augustus 2014 heeft de Rechtbank Amsterdam uitspraak gedaan in een strafzaak. In die zaak werd een slachtoffer nietsvermoedend bij een supermarkt neergestoken door een persoon die hij niet kende. Toen hij vervolgens probeerde te vluchten -met h... lees verder »
De dochters van overleden moeder vragen grafverbod 07-01-2015
Vandaag dient in Leeuwarden een zaak bij de Rechtbank inzake het om het leven brengen van Miranda O.. Miranda laat veel familie na, waaronder drie dochters. Namens die dochters vordert mr. Richard Korver, advocaat te Amsterdam, een zogenoemd grafverb... lees verder »
Uitspraak in zaak mr. C.H. van Keulen 18-12-2014
In onderhavige zaak is bij cliënt 15 kilo cocaïne aangetroffen.De rechtbank heeft in eerste aanleg geoordeeld dat cliënt samen met een ander deze 15 kilo cocaïne opzettelijk aanwezig heeft gehad. Waar cliënt in eerste instant... lees verder »
Vrijspraak in ontuchtzaak mr. Van Essen 11-12-2014
Na 12 jaar lang procederen en steeds opnieuw veroordeeld te zijn thans eindelijk met hulp van mr. Van Essen een vrijspraak voor ontucht / verkrachting.  lees verder »
Vonnis in zaak Remzi Cavdar 03-12-2014
Remzi Cavdar laat weten dat hij niet berust in de teleurstellende uitspraak die de Rechtbank vandaag deed in zijn zaak. Remzi spande een zaak aan tegen de William Schrikker Groep in verband met het feit dat hij het grootste deel van zijn jeugd in ins... lees verder »
In zaak van mr. Van Essen: Wel bewijs, maar gebrek aan overtuigend bewijs 17-11-2014
Op 12 november 2014 is cliënt R. van mr. Van Essen door het Hof vrijgesproken van een koperdiefstal. Waar de politierechter eerder de overtuiging had dat cliënt zich hieraan had schuldig gemaakt, was het Hof van oordeel dat niet buiten rede... lees verder »
Mr. Van Essen in Vandaag de Dag over moordaanslag Staatsliedenbuurt 13-11-2014
In Vandaag de Dag (vanaf 6:30) spreekt mr. Van Essen over de extreem gewelddadige liquidaties binnen de Marokkaanse onderwereld die Amsterdam al twee jaar lang doen opschrikken. Vandaag staan drie mannen terecht die worden verdacht van de moordaansla... lees verder »
Mr. Richard Korver in de Volkskrant inzake Remzi 11-11-2014
Mr. Richard Korver is geïnterviewd door de Volkskrant in de zaak van Remzi. U vindt dit artikel in PDF formaat door op onderstaande link te klikken. lees verder »
Mr. Korver in de Volkskrant inzake Roberts M. 11-11-2014
Mr. Richard Korver is door de Volkskrant geïnterviewd omtrent de schadeclaims in de zaak Roberts M.. U vindt dit artikel in PDF formaat door op onderstaande link te klikken. lees verder »
Mr. Van Essen in Vandaag de Dag over schietpartij Almere 03-11-2014
In Vandaag de Dag (vanaf 6:50) spreekt mr. Van Essen over de schietpartij in Almere van afgelopen zaterdag. De politie houdt er rekening mee dat het een liquidatiepoging uit de Amsterdamse onderwereld betreft.  lees verder »
Vrijspraak in politierechterzaak mr. K.A. Kieft 31-10-2014
Vandaag is de cliënt van mr. K.A. Kieft, de heer K., vrijgesproken van het verkopen van cocaïne. Reden van deze vrijspraak was dat het dossier tegenstrijdige testresultaten van de verdovende middelen bevatte waardoor niet met zekerheid kon... lees verder »
Vrijspraak in zaak mr. K.A. Kieft 29-10-2014
Op dinsdag 21 oktober jl. is de cliënt C. van mr. Kieft vrijgesproken van mishandeling. Reden hiervoor was dat de rechter het door mr. Kieft geponeerde alternatieve scenario aannemelijk achtte.  Een verslag van de zitting werd gepubliceerd ... lees verder »
Mr. Van Essen in Arena 16-10-2014
Het Openbaar Ministerie verdenkt Geert Wilders van het doen van strafbare uitspraken over Marokkanen. De kans is dus groot dat Wilders strafrechtelijk vervolgd gaat worden. Is dat een goede zaak? Daarover een discussie in Arena. Een proces tegen Wild... lees verder »
Vrijspraak in zaak mr. Van Essen 02-10-2014
Vandaag werd cliënt Ivan da S. van mr. Van Essen wegens onvoldoende bewijs vrijgesproken door de politierechter: de rechter had zijn twijfels over de aangifte tegen Da S. nu de verklaringen van aangeefster en cliënt lijnrecht tegenover elka... lees verder »
Mr. Van Essen in Vandaag de Dag over Passageproces 30-09-2014
In Vandaag de Dag (deel 4) spreekt mr. Van Essen over het Passageproces. Vandaag buigt het Gerechtshof Amsterdam zich over de vraag of de verklaringen van nieuwe kroongetuige Fred R. mogen worden toegelaten tot het proces. Ook zal worden gesproken ov... lees verder »
Zaak Remzi tegen WSG 09-09-2014
Op 10 september 2014 dient de zaak van Remzi tegen de William Schrikker Groep. Remzi is een jongen die zijn verloren jeugd claimt. Remzi stond onder toezicht en was uithuisgeplaatst. De William Schrikker Groep had de verantwoordelijkheid over hem en ... lees verder »
Mr. Van Essen in Nieuwe Revu 08-08-2014
Deze week bespreekt mr. Van Essen de uitspraak van de rechter in het kort geding dat Volkert van der G. aanspande tegen de Nederlandse Staat.  lees verder »
Mr. Van Essen in Knevel en Van den Brink 30-07-2014
In Knevel en Van den Brink bespreekt mr. Van Essen de gevolgen van het oordeel van de rechter dat een aantal van de beperkende voorwaarden die golden voor de vrijlating van Volkert van der G. deels disproportioneel is.  Klik hier om de uitzendin... lees verder »
Artikel in BN De Stem: Was dood Claudia Oskam moord of doodslag? 17-07-2014
Middels onderstaande link kunt het artikel lezen dat in BN De Stem verscheen omtrent de zaak waarin advocaat Richard Korver verdachte William R. bijstaat.  http://www.bndestem.nl/regio/moerdijk/was-dood-claudia-oskam-moord-of-doodslag-1.4445571 lees verder »
Familie 'comadief' verbijsterd over beslissing OM 16-07-2014
Hieronder leest u het artikel van Nieuws.nl dat verscheen naar aanleiding van de reactie van mr. Korver op het persbericht van het Openbaar Ministerie waarin wordt medegedeeld dat het OM de man die verantwoordelijk is voor de dood van de 'comadief'ni... lees verder »
Familie 'comadief' verbijsterd 15-07-2014
De familie van de man die in zou hebben ingebroken bij het Frans Ottenstadion en daar tijdens zijn aanhouding onwel werd waarna hij later, na in coma te hebben gelegen, kwam te overlijden heeft met verbijstering kennis genomen van het persbericht waa... lees verder »
Mr. Van Essen in Nieuwe Revu 11-07-2014
In haar column in Nieuwe Revu werpt mr. Van Essen deze week een kritische blik op het door Staatssecretaris Fred Teeven ingevoerde 'promotie en degradatie' systeem voor gevangenen. lees verder »
Mr. Van Essen in Nieuwe Revu 02-06-2014
In haar column in Nieuwe Revu werpt mr. Van Essen deze week een kritische blik op het overheidshandelen met betrekking tot de wijze waarop wordt omgegaan met in beslag genomen goederen van burgers. lees verder »
Mr. Korver in Dit is de Dag 16-05-2014
In deze uitzending van Dit is de Dag vertellen Priscilla en Marcel hun verhaal over het misbruik van hun dochtertje en hun strijd tegen kindermisbruik. Zij bezoeken ook Korver & Van Essen Advocaten en vragen mr. Korver om advies. lees verder »
Mr. Van Essen in Nieuwe Revu 09-05-2014
In haar column in Nieuwe Revu schrijft mr. Van Essen deze week over de overheidspogingen om grip te krijgen op de 1% motorclubs als Hells Angels, Bandidos, No Surrender en Satudarah.  lees verder »
Uitspraak Hoge Raad in zaak van mr. Van Essen 28-04-2014
In een omvangrijke zaak waarin cliënte door de Rechtbank werd vrijgesproken, maar door het Hof werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 jaren wegens doodslag deed de Hoge Raad op 22 april jl. uitspraak: Vernietiging van de bestreden uitspr... lees verder »
Mr. Korver in Trouw 20-04-2014
De Hoge Raad verbiedt pedofielenvereniging Martijn. In onderstaand artikel van Trouw beantwoordt mr. Korver de vraag: Geeft de rechter hiermee een vrijbrief voor een volkswoede tegen pedofielen?  lees verder »
Mr. Van Essen in Nieuwe Revu 17-04-2014
In haar column in Nieuwe Revu schrijft mr. Van Essen deze week over noodweer; dit naar aanleiding van de zaak in Deurne waarin een juweliersvrouw twee overvallers doodschoot.  lees verder »
Mr. Korver in EenVandaag 08-04-2014
In EenVandaag bespreekt mr. Korver de problematiek omtrent de huisvesting van en toezicht op vrijgekomen zedendelinquenten. De uitzending is te bekijken middels de volgende link: http://www.eenvandaag.nl/criminaliteit/50479/burgemeesters_pedo_s_... lees verder »
Richard Korver: besluit van OM over noodweer niet langer in achterkamers 01-04-2014
Mr. Korver heeft bij Metro nieuws een interview gegeven naar aanleiding van de overval in Deurne waarbij twee overvallers om het leven kwamen. Het artikel is te lezen middels de volgende link: http://www.metronieuws.nl/nieuws/korver-besluit-van-om-ni... lees verder »
Mr. Van Essen in radioprogramma CritiX 27-03-2014
In het radioprogramma CritiX van radio FunX geeft mr. Van Essen haar mening over de stelling 'Het is rechtvaardig dat Volkert van der G. vrijkomt'. (Luister vanaf 1:38:27 voor mr. Van Essen).  lees verder »
Mr. Van Essen in Dit is de dag - Arena 27-03-2014
In het programma Dit is de dag - Arena neemt mr. Van Essen deel aan een debat over de vraag of het terecht is dat Volkert van der G. op 2 mei aanstaande vervroegd vrij komt.  lees verder »
Mr. Van Essen in Nieuwe Revu 25-03-2014
In haar column in  Nieuwe Revu bespreekt mr. Van Essen deze week de situatie rond Fred Teeven die als Officier van Justitie rond 2000 een opmerkelijke deal sloot met de veroordeelde crimineel Cees H.  lees verder »
Mr. Van Essen in Vandaag de Dag 10-03-2014
In Vandaag de Dag (deel 2) bespreek mr. Van Essen de uitspraak van het Hooggerechtshof Peru in de zaak rond Joran van der Sloot. Zodra Van der Sloot na 28 jaar vrij komt uit de Peruaanse gevangenis wordt hij uitgeleverd aan de Verenigde Staten.  lees verder »
Mr. Van Essen over Pro Deo in RTL Late Night 04-03-2014
In RTL Late Night bespreekt mr. Van Essen het nieuwe seizon van Pro Deo en met name de zaak van de familie Lak, die zij bijstaat.  lees verder »
Mr. Van Essen met Jessica Villerius in RTL Late Night 04-03-2014
Samen met Jessica Villerius bespreekt mr. Van Essen in het programma RTL Late Night de rechtszaak rond paralympiër Oscar Pistorius.  lees verder »
Mr. Van Essen in Nieuwe Revu 03-03-2014
In haar column in Nieuwe Revu bespreekt mr. Van Essen deze week de terugkeer van de criminele burgerinfiltrant naar aanleiding van het voorstel van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie.  lees verder »
Mr. Van Essen in Vandaag de Dag 27-02-2014
Mr. Van Essen geeft als gast in het programma Vandaag de Dag onder andere uitleg over de juridische situatie van de twee Nederlandse criminelen Antonio Marcos van der Ploeg en Enise Merve Bircan die woensdag 26 februari jl. zijn gearresteerd.  lees verder »
Rechtbank Amsterdam moet stagiaire terugnemen 27-02-2014
Afgelopen dinsdag diende er een Kort Geding tegen de Rechtbank Amsterdam. Teneinde er zeker van te zijn dat deze zaak onafhankelijk zou worden beoordeeld werd het geschil voorgelegd aan de Voorzieningenrechter te Den Haag. De rechtbank had de stage v... lees verder »
Mr. Korver staat ROC student bij in Kort Geding tegen de Staat 25-02-2014
Mr. Korver staat in een Kort Geding een student van het ROC bij die haar stageplek bij de Rechtbank Amsterdam kwijt is geraakt omdat zij niet heeft gemeld dat haar broer terecht staat in een strafzaak. De Rechtbank zal a.s. donderdag 27 februari om ... lees verder »
Mr. Van Essen over TBS-klinieken in het Bonjo Bajes Bulletin 18-02-2014
Mr. Van Essen schrijft een stuk in het Bonjo Bajes Bulletin over de plannen die Fred Teeven heeft met TBS-klinieken.  lees verder »
Mr. Van Essen over Volkert van der G. in Nieuwe Revu 17-02-2014
Mr. Van Essen schrijft een stuk in de Nieuwe Revu over het proefverlof van Volkert van der G. lees verder »
Mr. Korver jurylid van de Jan van Dijk Victomology and Victim's Rights Award 06-01-2014
Op dinsdag 19 november 2013 werd op het Ministerie van Veiligheid en Justitie de ‘Jan van Dijk Victomology and Victim’s Rights Award’ gelanceerd. Mr. Korver is een van de juryleden van de award. U kunt er meer over lezen in ondersta... lees verder »
Mr. Van Essen over kerst in de bajes in het Bonjo Bajes Bulletin 30-12-2013
Mr. Van Essen schrijft een stuk in het Bonjo Bajes Bulletin in de sfeer van de feestmaand en de bezinning die daar bij hoort - kerst in de bajes.  lees verder »
Mr. Van Essen in RTL Boulevard 29-08-2013
Naar aanleiding van het beslag dat Estelle Cruijff liet leggen op het huis van Ruud Gullit licht mr. Van Essen toe wat een beslaglegging inhoudt en onder welke omstandigheden er bij de rechter om toestemming voor een beslaglegging gevraagd kan worden... lees verder »
Artikel perikelen bij Jeugdzorg in AD 21-08-2013
Het AD wijdde zaterdag 17 augustus 2013 een artikel aan de perikelen bij Jeugdzorg, met als titel: “Kinderen de dupe van fouten bij Jeugdzorg”. Onder meer mr. Korver werd naar dit onderwerp gevraagd en wordt in het artikel aangehaald. Het... lees verder »
Moeder krijgt en behoudt eenhoofdig gezag 09-08-2013
In deze zaak wenste onze cliënte het eenhoofdig gezag te verkrijgen over één van haar kinderen en het eenhoofdig gezag over het andere kind te behouden, terwijl vader juist had gevraagd om ten aanzien van dat laatste kind met het gezamenlijk gezag... lees verder »
Mr. Van Essen in RTV-NH 02-08-2013
Mr. Van Essen licht toe waarom haar cliënt niet aanwezig was bij de uitspraak in de zaak rond grensrechter Nieuwenhuizen.  lees verder »
Mr. Van Essen in Omroep Flevoland 02-08-2013
In de zaak rond de dood van grensrechter Nieuwenhuizen zou door de politie een groot aantal getuigenverhoren niet professioneel zijn uitgevoerd. lees verder »
Mr. Van Essen in Schuld en Boete, Radio VPRO 02-08-2013
Mr. Van Essen geeft als gast in radioprogramma Schuld en Boete onder andere commentaar op het feit dat het OM alle politiedossiers coldcaseproof wil hebben. lees verder »
Mr. Van Essen over wraken in het Bonjo Bajes Bulletin 02-08-2013
Mr. Van Essen schrijft een stuk in het Bonjo Bajes Bulletin over de do’s en don’ts met betrekking tot wraking naar aanleiding van het stijgende aantal wrakingsverzoeken van de afgelopen jaren.  lees verder »
Debat op 2 over straffen voor jeugddelinquenten 20-06-2013
In deze aflevering debatteert mr. Van Essen met anderen over de stelling ‘Het wordt tijd voor zwaardere straffen voor criminele kinderen’.   lees verder »
Mr. Van Essen in RTL Nieuws 03-06-2013
In de zaak rond de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen zou volgens mr. Van Essen de tenlastelegging medeplegen van doodslag lastig te bewijzen kunnen zijn: “Het OM moet dan aantonen dat iedereen die erbij was ook echt een aandeel heeft ... lees verder »
Mr. Van Essen in de Gelderlander 29-05-2013
In de zaak rond de dood van grensrechter Nieuwenhuizen ontbreken in de door de politie gemaakte schriftelijke weergave van verhoren van verdachten essentiële, ontlastende delen.  lees verder »
Artikel Vrij Nederland van 13 april 2013 10-05-2013
Mr. Richard Korver publiceerde in oktober 2012 het boek 'Recht van Spreken'. Dit verscheen bij de Arbeiderspers. Een artikel in Vrij Nederland van 13 april 2013 gaat uitgebreid in op dit boek. U kunt dit artikel lezen via de link hieronder. lees verder »
Verzet tegen dwangbevel CJIB gegrond verklaard 02-05-2013
Een verzet tegen een dwangbevel van de Officier van Justitie in verband met een CJIB-boete werd door de Rechtbank ’s-Gravenhage gegrond verklaard. Onze cliënte had een CJIB-boete opgelegd gekregen. Zij had redenen waarom zij van mening was... lees verder »
Verzoek Raad om OTS afgewezen 02-05-2013
De Rechtbank ’s-Gravenhage behandelde op 8 maart 2013 een verzoek van de Raad voor de Kinderbescherming om een slechts één maand oud kind onder toezicht te stellen. Mr. M. Lousberg stond de moeder bij.   Namens moeder werd aa... lees verder »
Mr. Van essen in RTL Boulevard 30-11-2012
In deze aflevering wordt aandacht besteed aan de aanhouding van kickbokser Badr Hari. Mr. Van Essen geeft een toelichting op de situatie. lees verder »
Mr. Van Essen in Debat op 2 26-11-2012
In deze aflevering wordt gedebatteerd over de voor- en nadelen van een nationale DNA-Databank. lees verder »
Mr. Van Essen in Pro Deo 26-11-2012
In deze aflevering van Pro Deo wordt de zaak van de heer Van den Bos behandeld. Mr. van Essen tracht voor haar cliënt een oplossing te bewerkstelligen. lees verder »
Mr. Van Essen in Powlitie 26-11-2012
In deze aflevering van Powlitie bespreekt mr. Van Essen de problematiek van diefstal. lees verder »
Mr. Van Essen in het Financieel Dagblad van zaterdag 10 november 2012 12-11-2012
In het FD een artikel over workaholics. “Hoe houd je tachtig-urige werkweken vol”,  “Is dit te combineren met een privéleven”,  "Word je hier gelukkig van”, zijn enkele vraagstukken die aan bod komen. lees verder »
Marielle van Essen in Pro Deo 07-11-2012
Aflevering 1 van TV programma Pro Deo. Een programma waarin Martijn Krabbe met zijn team topadvocaten strijdt voor gerechtigheid. lees verder »
Marielle van Essen in Schuld en Boete, Radio 1 Villa Vpro 17-10-2012
Marielle van Essen is te gast in het radioprogramma Schuld en Boete. Er wordt gesproken over de Sierra vrouwenhandelzaak, waarin Marielle van Essen een van de hoofdeverdachten bijstaat. Tevens geeft zij onder meer commentaar op de mogelijk ontsleutel... lees verder »
Vrijspraak in Utrechtse zedenzaak 05-10-2012
Op 1 oktober 2012 deed de rechtbank Utrecht uitspraak in een Utrechtse zedenzaak van mr. Marielle van Essen. De rechtbank volgde het verweer van de verdediging dat geen sprake was van bewijs voor zowel de verkrachting als de ontucht. U treft deze uit... lees verder »
Officier eist werkstraf voor ontucht met 15-jarige 24-09-2012
Artikel van Jurgen Swart over Utrechtse zaak van mr. van Essen.  lees verder »
Uitbreiding spreekrecht wettelijk geregeld 01-09-2012
Per 1 september 2012 gaat de wet tot uitbreiding van het spreekrecht van kracht . Dit betekent dat slachtoffers en nabestaanden meer rechten krijgen bij de uitvoering van het spreekrecht tijdens de zitting in een strafzaak. Bij slachtoffers en nabes... lees verder »
Marielle van Essen in de Nieuwe Revu 23-08-2012
Marielle van Essen geeft commentaar op het filmen door omstanders bij politiewerk. lees verder »
Het blijft te stil in zaak comadief 19-07-2012
De 50-jarige client van advocaat mr. Richard A. Korver brak op 4 november in bij het Frans Ottenstadion in Zuid. Hij werd door vier mannen betrapt en zou vervolgens zo zijn mishandeld, met onder andere een honkbalknuppel, dat hij in een coma raakte. ... lees verder »
Gastcolumn Marielle van Essen 17-07-2012
Marielle van Essen is dit keer gastcolumnist in de rubriek voor advocaten, Het Pleidooi van misdaad verslaggever Mick van Wely. Van haar hand een column over de voorwaarden waaronder mag worden getapt en hoe advocaten omgaan met zaken waarin is getap... lees verder »
Als het OM niet zoekt zal zij niet vinden 02-07-2012
De advocaat van de kroongetuige La S. laat naar aanleiding van het eerder vandaag verschenen persbericht van het OM het volgende weten. De stellingen die het OM inneemt zijn voorbarig, net als het verschijnen van het persbericht.  De advocaat va... lees verder »
Voor slachtoffers belangrijke uitspraak Amstelveense Zedenzaak, voor alle slachtoffers kinderporno belangrijke uitspraak Amsterdamse Zedenzaak 21-06-2012
De Rechtbank Amsterdam deed vandaag, 21 juni 2012, een belangwekkende uitspraak in, wat is gaan heten, de Amstelveense Zedenzaak. Deze zaak handelt om de heer O. en de heer Van der M., die er ondermeer van worden beschuldigd kinderpornografische afbe... lees verder »
Marielle van Essen schrijft een stukje over huisvesting dakloze jongeren in het Bonjo Bajes Bulletin 13-06-2012
Marielle van Essen geeft aan dat een advocaat de juridische belangen behartigt maar wat als je een cliënt ziet afglijden door gebrek aan adequate zorg? Klik hier voor het lezen van het artikel. lees verder »
Marielle van Essen in het advocatenblad 12-06-2012
Marielle van Essen over het digitaliseren van de rechtspraak dat in 2015 elektronisch toegankelijk gaat worden en het voordeel van multimedia in het advocatenblad. Klik hier voor het lezen van het artikel. lees verder »
Marielle van Essen in AT5 15-05-2012
Marielle van Essen geeft commentaar op het plan van de gemeenten om pedoseksuelen beter te monitoren en zo nodig te begeleiden. U kunt hier de video bekijken. lees verder »
Marielle van Essen in het tijdschrift de Directiezetel 10-05-2012
Marielle van Essen vertelt over haar werk als advocaat, haar bedrijf en het ondernemerschap. Klik hier voor het lezen van het artikel. lees verder »
Marielle van Essen in Pownews 03-05-2012
Marielle van Essen geeft commentaar in Pownews op de beslissing van de politie in de zaak van de Haagse overval op een juwelier om de foto´s van de verdachten met naam en toenaam te publiceren. U kunt hier de uitzending bekijken. lees verder »
Weerlegging verweren ter zake schadevergoedingen in de Amsterdamse zedenzaak 18-04-2012
Vandaag, 18 april 2012, weerlegt mr. Richard A. Korver de door de verdediging aangevoerde verweren met betrekking tot de schadeclaims van de slachtoffers in de Amsterdamse zedenzaak. De tekst kunt u via de link hieronder lezen. lees verder »
Reactie kroongetuige / verzoek onderzoek rijksrecherche 19-03-2012
Naar aanleiding van alle publicaties over de zaak van kroongetuige La S. bericht de civiele raadsman van La S. als volgt.   Gezien de berichtgeving door de NOS van afgelopen zondag heeft mr. Richard A. Korver reeds afgelopen zondag aangifte geda... lees verder »
Marielle van Essen in het NRC Handelsblad 15-03-2012
Marielle van Essen schrijft een stukje in het NRC handelsblad over de miscommunicaties die kunnen ontstaan in de rechtszaal als de verdachte geen Nederlands spreekt. Klik hier voor het lezen van het artikel. lees verder »
archief »